fbpx

Коледно послание: Войчеховски благодари на фермерите за пълните трапези на европейците

декември 25, 2021

Еврокомисарят по земеделие Януш Войчеховски направи специално обръщение към земеделските производители от Европейския съюз, с което да им благодари за усърдната работа през настоящата година, като им обеща пълно съдействие за подобряване състоянето на сектора и през следващата година.

Ето какво точно написа еврокомисарят:

Тази Коледа семействата в цяла Европа ще седнат на трапезата, за да се насладят на храната и напитките, за които сте вие сте работили усилено през цялата година.

В същия момент знам, че въпреки празника, много от вас ще излязат от домовете си, за да се погрижат за земята си, да проверят реколтата си и да се грижат за животните си, преди да се върнат в топлите и уютни домове, за да празнуват със семействата си.

Като общество често не успяваме да оценим истинската стойност на тази работа, на усилията и жертвите, необходими за производството на нашата храна и напитки. Затова бих искал да използвам възможността да ви призная и искрено да ви благодаря за работата ви през тази и без това трудна и необичайна година.

През следващата година се надявам да работя с вас, за да гарантирам, че можете да продължите да издържате семействата си и да произвеждате храна за обществото, в хармония с вашата земя и местна среда, в продължение на много години напред. Мога да ви уверя в моята пълна отдаденост на тази задача и работата, необходима за нейното изпълнение.

Междувременно желая на вас и семействата ви щастлива и здрава Коледа и успешен старт на новата година.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Приносът на стратегическите планове по ОСП за дългосрочната визия за селските райони на ЕС

Приносът на стратегическите планове по ОСП за дългосрочната визия за селските райони на ЕС

  ОСП предлага множество възможности за подпомагане на селските райони извън селскостопанските дейности. Става дума за инвестиции в неземеделски дейности и инфраструктурни проекти, подходът LEADER, и създаване на нови предприятия в селските райони. Близо 25...

По 7 интервенции ще кандидатстват лозарите, първият прием стартира на 16 октомври

По 7 интервенции ще кандидатстват лозарите, първият прием стартира на 16 октомври

  За преструктуриране и конверсия на лозя са осигурени над 21 млн. лева Утвърдени са правилата за прилагане на интервенциите в лозаро-винарския сектор, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 година. Това...

Приеха промените в ДЗЕС и директните плащания в Стратегическия план

Приеха промените в ДЗЕС и директните плащания в Стратегическия план

Заради промените в законодателството Кампания 2023 е трудна за стопаните По време на второто заседание на Комитета по наблюдение на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023 – 2027 г., бяха обсъдени първите предложения по промените му. В...