fbpx

Говедовъдна ферма в село Печеница ще повиши производителността си с проект по подмярка 4.1

юни 21, 2022

Общата стойност на проекта е 482 839 лева

Едноличният търговец Зейти Мехмед от село Печеница отглежда и обработва пшеница, ечемик, царевица, люцерна, пасища и мери в землищата на няколко села в община Исперих. Това показва справка на Единния информационен портал на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

Произведената продукция се използва за изхранване на едри преживни животни във фермата на животновъда – 106  говеда и биволи.

Чрез финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. проект в рамките на Целевия прием за земеделски стопани в сектор „Животновъдство” по  подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства”, ще бъдат закупени материални активи за повишаване производителността на труда: фуражна модулна система за приемане и автоматизирано смилане и смесване на фуражи, телескопичен товарач, хоризонтално фуражо-раздаващо ремарке, сеялка, сеносъбирач, косачка и навесен плуг.

Повишена биосигурност

Оборудването е в съответствие с изискванията за биосигурност, защита и хуманно отношение към селскостопанските животни, които намаляват риска от проникването, развитието и разпространението на болести по животните.

Общата стойност на проекта е 482 839 лева, от които 241 419 лева са безвъзмезна финансова помощ, а останалите – собствено участие на бенефициента.

Очаква се проектните дейности да приключат през октомври 2023 година.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Приносът на стратегическите планове по ОСП за дългосрочната визия за селските райони на ЕС

Приносът на стратегическите планове по ОСП за дългосрочната визия за селските райони на ЕС

  ОСП предлага множество възможности за подпомагане на селските райони извън селскостопанските дейности. Става дума за инвестиции в неземеделски дейности и инфраструктурни проекти, подходът LEADER, и създаване на нови предприятия в селските райони. Близо 25...

По 7 интервенции ще кандидатстват лозарите, първият прием стартира на 16 октомври

По 7 интервенции ще кандидатстват лозарите, първият прием стартира на 16 октомври

  За преструктуриране и конверсия на лозя са осигурени над 21 млн. лева Утвърдени са правилата за прилагане на интервенциите в лозаро-винарския сектор, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 година. Това...

Приеха промените в ДЗЕС и директните плащания в Стратегическия план

Приеха промените в ДЗЕС и директните плащания в Стратегическия план

Заради промените в законодателството Кампания 2023 е трудна за стопаните По време на второто заседание на Комитета по наблюдение на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони 2023 – 2027 г., бяха обсъдени първите предложения по промените му. В...