fbpx

Онлайн семинар: Селският туризъм като добавена стойност в земеделието

май 16, 2022

Онлайн излъчването на лекцията ще започне тук от 10.00 ч. на 26.05.2022
Линк за участие в дискусията (само за регистрирани):  https://meet.google.com/aze-srdi-udb
Линк за регистрация:  https://forms.gle/yvhtoF5SWD6doH9Y7 
Виж програмата ТУК

„Селският туризъм като добавена стойност в земеделието“ ще бъде темата на четвъртият онлайн агросеминар от кампанията CAP Green Zone, посветен на новата Обща селскостопанска политика. Домакин на събитието е Аграрен университет – Пловдив, а гост-лектор ще бъде инж. Гергана Кабаиванова, управител на Фондация Localfood.bg (Пендара). Модератор на семинара ще бъде доцент д-р Красимир Александров, ръководител на Катедра „Туризъм“ в АУ Пловдив.

Агросеминарът ще се проведе изцяло онлайн от 10.00 ч. на 26.05.2022. В рамките на събитието инж. Кабаиванова ще изнесе презентация, която ще постави фокус на възможностите, които селският туризъм дава за развитие на селските райони и ще постави на дискусия теми като:

– Скъсяване на веригите за доставки;
– местни и фермерски пазари;
– справедлива цена на труда без посредници;
– директни продажби на местни ресторанти и магазини;
– алтернативен селски и агро туризъм;
– бум на селския туризъм след COVID-19;
– храната като мотив за туризъм.

Планирали сме и Q&A сесия, на която ви каним да се включите активно с въпроси към нашия лектор или да споделите своите коментари по обсъжданите теми.

След лекцията в рамките на онлайн предаването ще се излъчи документалният филм, реализиран в рамките на проекта CAP Green Zone – “Сноп надежда: Модерните фермери на България”. Всеки от зрителите ще може да зададе своите въпроси на създателите на филма.

Събитието ще се предава онлайн на живо в сайта на capgreenzone.bg, във Facebook и Youtube каналите на кампанията CAP Green Zone. Очаквайте линк на стрийминга тук малко преди старта на събитието. Регистрирайте се за участие в семинара и ще ви изпратим връзка за живото предаване на вашия e-mail.

 

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Ден на отворените врати: Био орехи от Сортови семена ЕЛИТ

Ден на отворените врати: Био орехи от Сортови семена ЕЛИТ

Национална кампания Be Organic! Ви кани да вземете участие в отвореното събитие „Био фермите отварят врати: Био орехи от „Сортови семена – ЕЛИТ 2001“ ЕООД. Събитието ще се проведе на 10 октомври 2023 г. (вторник) от 11.00 до 15.00 часа и ще представи модерния цех за...

Приносът на стратегическите планове по ОСП за дългосрочната визия за селските райони на ЕС

Приносът на стратегическите планове по ОСП за дългосрочната визия за селските райони на ЕС

  ОСП предлага множество възможности за подпомагане на селските райони извън селскостопанските дейности. Става дума за инвестиции в неземеделски дейности и инфраструктурни проекти, подходът LEADER, и създаване на нови предприятия в селските райони. Близо 25...

По 7 интервенции ще кандидатстват лозарите, първият прием стартира на 16 октомври

По 7 интервенции ще кандидатстват лозарите, първият прием стартира на 16 октомври

  За преструктуриране и конверсия на лозя са осигурени над 21 млн. лева Утвърдени са правилата за прилагане на интервенциите в лозаро-винарския сектор, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 година. Това...