fbpx

Ден на отворените врати: Био орехи от Сортови семена ЕЛИТ

септември 26, 2023

Национална кампания Be Organic! Ви кани да вземете участие в отвореното събитие „Био фермите отварят врати: Био орехи от „Сортови семена – ЕЛИТ 2001“ ЕООД. Събитието ще се проведе на 10 октомври 2023 г. (вторник) от 11.00 до 15.00 часа и ще представи модерния цех за преработка на орехи и насажденията с био орехи на земеделската компания.

Всеки желаещ може да се запознае отблизо с биологичното производство на орехи, съчетаващо уникален процес за отглеждане и иновативни технологии за преработка. Заявки за участие, можете да подадете чрез тази форма за регистрация.

Програмата включва представяне на добра практика по проект по подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от ПРСР (2014-2020)

Събитието ще започне с разходка из биологичните градини с орехи. Там ще научим интересни факти за тяхното отглеждане от главния агроном Борислав Драков. Втората част включва представяне на иновативния цех за преработка на орехи, където собствениците Александър и Иван Караджови ще разкажат историята на цеха: от зараждането на идеята до нейната практическа реализация.

Инвестиция от този характер е от изключителна важност при производството на сертифицирани биологични продукти, тъй като за спазването на всички норми и изисквания при сертификацията е необходимо да бъде подсигурена независимост на процесите и ясна проследяемост на пътя на суровината до нейното пакетиране.

„Сортови Семена Елит“ е регистриран земеделски производител с основна дейност зърнопроизводство. Дружеството създава и развива био орехова градина (сорт Чандлър) на площ от 668,467 дка, находяща се в землището на град Свищов.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone: Be Organic!, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Локация: https://maps.app.goo.gl/xqYkiiqFxYDJFKBz8

Потвърдете своето участие като попълните регистрационната форма тук или на телефон 0895529947.

 

 

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Открий фермерските продукти в твоя магазин – Бургас

Открий фермерските продукти в твоя магазин – Бургас

Последното събитие от поредицата „Открий фермерските продукти в твоя магазин“ ще се проведе на 23 юли (събота) в Бургас от 10.00 до 14.00 часа. Локацията е кварталният магазин за млечни продукти и колбаси, разположен срещу Славейковото пазарче. (Ъгълът на ул. Петко...

Фермерският фестивал на CAP Green Zone гостува в Пловдив

Фермерският фестивал на CAP Green Zone гостува в Пловдив

От кооператива Хранкооп пък зарадваха посетителите с автентични продукти Фермерският фестивал, организиран в рамките на проекта CAP Green Zone, събра малки и големи на второто си издание, което се проведе в парк Рибница в район „Северен“ в Пловдив. В рамките на...

Летен фестивал „От фермата до трапезата“ ще се проведе в Пловдив на 25 юни

Летен фестивал „От фермата до трапезата“ ще се проведе в Пловдив на 25 юни

В края на юни CAP Green Zone се мести в Пловдив за второто издание на нашия фермерски фестивал "От Фермата до трапезата"!  Заповядайте през целия ден на 25 юни, събота, в парк Рибница, Открита сцена. От 11 часа ще можете да посетите фермерския пазар на нашите приятели...