fbpx

Онлайн семинар на тема ОСП 2023-2027: Изборът на България | 12 април от 10.00 часа

април 5, 2022

Виж програмата ТУК
Регистрирай се ТУК
Гледайте онлайн ТУК  на 12.04.2022 г. от 10.00 часа
Презентация на Таня Георгиева – ЛИНК

Кампанията CAP Green Zone стартира серия от Агросеминари, посветени на новата Обща селскостопанска политика.

Първият семинар е на тема „ОСП 2023-2027: Изборът на България“ и ще се проведе присъствено на 12 април от 10.00 часа в Зала 1 на Икономически университет – Варна, който е домакин на събитието. Можете да гледате семинара и онлайн в тази страница, както и социалните канали на CAP Green Zone.

В рамките на лекцията ще бъдат представени националните решения и интервенциите от обхавата на Стратегическия план по ОСП, които се предвижда да бъдат прилагани в новия програмен 2023-2027, както по отношение на директните плащания за земеделските стопани и секторната подкрепа, така и мерките за бъдещото развитие на селските райони и елементите на модернизация на новата ОСП.

Гост-лектор на семинара е Таня Георгиева, ключов експерт по околна среда от Националната селска мрежа. Модератор е доц. д-р Мария Станимирова, ръководител катедра „Аграрна икономика“.

След лекцията в рамките на онлайн предаването ще се излъчи документалният филм, реализиран в рамките на проекта CAP Green Zone – “Сноп надежда: Модерните фермери на България”. Всеки от зрителите ще може да зададе своите въпроси на създателите на филма.

Събитието ще се предава онлайн на живо в сайта на capgreenzone.bg, във Facebook и Youtube каналите на кампанията CAP Green Zone. Регистрирайте се за участие в семинара тук и ще ви изпратим връзка за живото предаване на вашия e-mail.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Ден на отворените врати: Био орехи от Сортови семена ЕЛИТ

Ден на отворените врати: Био орехи от Сортови семена ЕЛИТ

Национална кампания Be Organic! Ви кани да вземете участие в отвореното събитие „Био фермите отварят врати: Био орехи от „Сортови семена – ЕЛИТ 2001“ ЕООД. Събитието ще се проведе на 10 октомври 2023 г. (вторник) от 11.00 до 15.00 часа и ще представи модерния цех за...

Приносът на стратегическите планове по ОСП за дългосрочната визия за селските райони на ЕС

Приносът на стратегическите планове по ОСП за дългосрочната визия за селските райони на ЕС

  ОСП предлага множество възможности за подпомагане на селските райони извън селскостопанските дейности. Става дума за инвестиции в неземеделски дейности и инфраструктурни проекти, подходът LEADER, и създаване на нови предприятия в селските райони. Близо 25...

По 7 интервенции ще кандидатстват лозарите, първият прием стартира на 16 октомври

По 7 интервенции ще кандидатстват лозарите, първият прием стартира на 16 октомври

  За преструктуриране и конверсия на лозя са осигурени над 21 млн. лева Утвърдени са правилата за прилагане на интервенциите в лозаро-винарския сектор, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 година. Това...