fbpx

Модерните ферми отварят врати: Mageri Milk

май 18, 2022


Събитието ще се проведе на 26 май 2022 (четвъртък), от 14:00 до 17.00 часа.

>>> РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК <<<

>>> ПРОГРАМА <<<

Запознайте се с производството на уникалното по рода си магарешко мляко, смятано за имуномодулатор и елексир за дълъг живот.

Домакините от Mageri Milk ще отворят вратите на своето стопанство и ще представят някои от добрите практики, които прилагат в ежедневната си дейност. Фермерите от софийското село Желява ще разкажат и производството на най-скъпата млечна суровина, добивана у нас и първите в света бонбони с магарешко мляко, произведени от Mageri Milk.

Гергана Стоева, собственик на фермата, купува първите животни в разгара на коронакризата през 2020 година. Днес техният брой е 48, а планът е броят им да се удвои в близко бъдеще. Само година след старта, нейната иновативна ферма и производство печелят трето място на националния конкурс „Млад фермер“.

Производството на мляко е съвместен проект с Института по криобиология и Селскостопанската академия. Те имат подписан договор за производство на лиофилизирано магарешко мляко, а в момента се работи по идеята да се направят капсули с магарешко мляко и няколко хранителни добавки.

Магарешкото мляко, което се добива изключително трудно, се продава при цени от 60 лв. за литър.

Mageri Milk е типичен пример за семеен агробизнес. За близо 50 магарета се грижат всички членове на семейството, които доят животните на ръка.

В рамките на посещението, сме подготвили обяд с дегустация на висококачествени продукти от фермата за магарета край София.
Очакваме ви в с. Желява, което се намира на 20 мин път от столицата.

Чрез поредицата от събития „Модерните ферми отварят врати“ можете да надникнете в ежедневната работа на земеделските стопани и да научите повече за произхода на храната, която слагаме на масата и за живота на българските фермери, които реализират своите мечти с помощта на Общата селксостопанска политика.  В поредицата събития ще представят приноса на иновативните фермери за опазването на околната среда, създаването на работни места и подобряването на икономическата активност в селските райони.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на програмата IMCAP на Европейския съюз.

Потвърдете своето участие като попълните регистрационната форма тук или на телефон 0895529947 – Кирил Беспалов

Локацияhttps://www.google.com/maps/dir//42.7398311,23.6074114/@42.7409852,23.6075469,18.04z/data=!4m2!4m1!3e0

 

Повече информация за проекта: www.capgreenzone.bg

Последвайте ни във Фейсбук: www.facebook.com/capgreenzone.bg

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Ден на отворените врати: Био орехи от Сортови семена ЕЛИТ

Ден на отворените врати: Био орехи от Сортови семена ЕЛИТ

Национална кампания Be Organic! Ви кани да вземете участие в отвореното събитие „Био фермите отварят врати: Био орехи от „Сортови семена – ЕЛИТ 2001“ ЕООД. Събитието ще се проведе на 10 октомври 2023 г. (вторник) от 11.00 до 15.00 часа и ще представи модерния цех за...

Приносът на стратегическите планове по ОСП за дългосрочната визия за селските райони на ЕС

Приносът на стратегическите планове по ОСП за дългосрочната визия за селските райони на ЕС

  ОСП предлага множество възможности за подпомагане на селските райони извън селскостопанските дейности. Става дума за инвестиции в неземеделски дейности и инфраструктурни проекти, подходът LEADER, и създаване на нови предприятия в селските райони. Близо 25...

По 7 интервенции ще кандидатстват лозарите, първият прием стартира на 16 октомври

По 7 интервенции ще кандидатстват лозарите, първият прием стартира на 16 октомври

  За преструктуриране и конверсия на лозя са осигурени над 21 млн. лева Утвърдени са правилата за прилагане на интервенциите в лозаро-винарския сектор, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 година. Това...