fbpx

Открий фермерските продукти в твоя магазин – Premium Market 380, Варна

януари 24, 2022

Второто събитие от поредицата „Открий фермерските продукти в твоя магазин“, част от проекта CAP Green Zone ще се проведе в Premium Market 380, Варна на 28.01.2022, петък от 11.00 часа.

Свали приложението Farm Check и участвай в нашите игри за много вкусни награди с фермерски продукти ТУК.
Виж програмата тук

Организаторите са подготвили представяне и дегустация на подбрани фермерски продукти от специализираната фермерска секция на магазина. В рамките на събитието ще бъде направена демонстрация на приложението Farm Check, разработено в рамките на проекта CAP Green Zone, което помага на потребителите да „надникнат“ във фермата-производител и да научат полезна информация за произхода на избрания от тях продукт.

Целта на инициативата е да даде по-голяма прозрачност на производството на фермерски продукти и да поощри потребителите да правят информиран избор при ежедневните си покупки.  как фермерските продукти стават все по-достъпни за масовия потребител.

Организаторите споделят, че избират Premium Market 380 за  второто събитие от поредицата „Открий фермерските продукти в твоя магазин“, защото от самото си създаване веригата залага на натурални и фермерски продукти с доказан произход. Premium Market 380 има обекти във Варна, София и Добрич.

В рамките на събитието е предвидена дегустация, на която бъдат ще представени продуктите на „Вино и мезе“, Фермерска мандра „Каменяк“ и веган продукти от Vegan Lux Food.

Събитието ще се предава онлайн във фейсбук страницата на проекта CAP Green Zone, а за най-активните ще има игра с награди от представените ферми. За да участвате, свалете приложението Farm Check и въведете своята електронна поща ТУК.

Водещ на събитието ще бъде Ивелина Вълчева – консултант и лектор по хранене, здраве и детокс.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на програмата IMCAP на Европейския съюз.

Повече информация за проекта: www.capgreenzone.bg

Последвайте ни във Фейсбук: www.facebook.com/capgreenzone.bg

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Ден на отворените врати: Био орехи от Сортови семена ЕЛИТ

Ден на отворените врати: Био орехи от Сортови семена ЕЛИТ

Национална кампания Be Organic! Ви кани да вземете участие в отвореното събитие „Био фермите отварят врати: Био орехи от „Сортови семена – ЕЛИТ 2001“ ЕООД. Събитието ще се проведе на 10 октомври 2023 г. (вторник) от 11.00 до 15.00 часа и ще представи модерния цех за...

Приносът на стратегическите планове по ОСП за дългосрочната визия за селските райони на ЕС

Приносът на стратегическите планове по ОСП за дългосрочната визия за селските райони на ЕС

  ОСП предлага множество възможности за подпомагане на селските райони извън селскостопанските дейности. Става дума за инвестиции в неземеделски дейности и инфраструктурни проекти, подходът LEADER, и създаване на нови предприятия в селските райони. Близо 25...

По 7 интервенции ще кандидатстват лозарите, първият прием стартира на 16 октомври

По 7 интервенции ще кандидатстват лозарите, първият прием стартира на 16 октомври

  За преструктуриране и конверсия на лозя са осигурени над 21 млн. лева Утвърдени са правилата за прилагане на интервенциите в лозаро-винарския сектор, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 година. Това...