fbpx

Модерните ферми отварят врати – Историята на Яблена Натура

октомври 7, 2021

>> ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК <<<
Предаването на живо ще започне в 11.15 часа на 27 октомври 2021 г. 

Първото от поредицата събития „Модерните ферми отварят врати“ ще се проведе на 27 октомври 2021 г. от 10.30 часа. Мероприятието се организира по проектa CAP Green Zone, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на програмата IMCAP на Европейския съюз.

Домакинът Цветан Цеков и неговият екип ще отворят врати на биологичното стопанство Яблена Натура, за да представят добрите практики и иновации които прилагат в ежедневната си работа.

>>> ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА ТУК <<<

>>> РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК <<<

„Яблена Натура“ е най-големият производител на био ябълки, круши и вишни в България и на Балканите. Градините на компанията се намират в полите на Стара планина, в землищата на с. Радотина, Краево и Новачене на 80 км от София на площ над 2000 дка и надморска височина от 700 метра. Стопанството е създадено в девствен район и благодарение на голямо желание, много труд и добра екипна работа Цветан Цеков и неговият екип успява да покрият най-високите световни критерии в производството на биологични плодове. Върху овощните масиви има изградено съоръжение против градушки и неблагоприятни климатични условия.

В рамките на събитието ще научите и за приноса на Общата селскостопанска политика (ОСП) за внедряването на иновации и нови технологии по проектите, на които фермата е бенефициент. Стопанството ще бъде отворено всички, които искат да научат повече и да се запознаят отблизо с дейността на едно модерно биологично производство на плодове.

Чрез поредицата от събития „Модерните ферми отварят врати“ всеки  желаещ може да надникне в ежедневната работа на земеделските стопани и да научи повече за произхода на храната, която слагаме на масата и за живота на българските фермери, които реализират своите мечти с помощта на ОСП и в частност Програмата за развитие на селските райони. Екипът на CAP Green Zone ще ви запознае с добрите практики на иновативните фермери на България, с това какъв е техният принос в опазването на околната среда, създаването на работни места и подобряването на икономическата активност в селските райони.

Събитието ще представи добрите практики, които прилага в  своето стопанство най-големият производител на био-ябълки в България – „Яблена Натура“.

Очакваме Ви да бъдете наши гости във фермата – основоположник в отглеждането на биологични плодове в България и ще ви представим историята за създаването й от първо лице. Ще чуете и практическите насоки от агрономите, които се грижат за биологичните ябълки, круши и вишни в стопанството.

 

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Ден на отворените врати: Био орехи от Сортови семена ЕЛИТ

Ден на отворените врати: Био орехи от Сортови семена ЕЛИТ

Национална кампания Be Organic! Ви кани да вземете участие в отвореното събитие „Био фермите отварят врати: Био орехи от „Сортови семена – ЕЛИТ 2001“ ЕООД. Събитието ще се проведе на 10 октомври 2023 г. (вторник) от 11.00 до 15.00 часа и ще представи модерния цех за...

Приносът на стратегическите планове по ОСП за дългосрочната визия за селските райони на ЕС

Приносът на стратегическите планове по ОСП за дългосрочната визия за селските райони на ЕС

  ОСП предлага множество възможности за подпомагане на селските райони извън селскостопанските дейности. Става дума за инвестиции в неземеделски дейности и инфраструктурни проекти, подходът LEADER, и създаване на нови предприятия в селските райони. Близо 25...

По 7 интервенции ще кандидатстват лозарите, първият прием стартира на 16 октомври

По 7 интервенции ще кандидатстват лозарите, първият прием стартира на 16 октомври

  За преструктуриране и конверсия на лозя са осигурени над 21 млн. лева Утвърдени са правилата за прилагане на интервенциите в лозаро-винарския сектор, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 година. Това...