fbpx

Пролетен фестивал „От фермата до трапезата“ ще се проведе в София на 22 май

май 10, 2022

Пролетта е в разгара си, което е чудесен повод да ви поканим на нашия фермерски фестивал, който ще събере на едно място фермерски пазар, семинар по народни танци и детски уъркшоп за приготвяне на здравословни закуски. Очакваме нашите малки и големи гости в клуб „Маймунарника“ на 22 май. Стартът е от 11 часа, а различни забавни активности за малки и големи ще има през целия ден.

Предвидили сме семинар по народни танци в изпълнение на Masters Of The Dance. На всеки кръгъл час култовата танцова формация ще представя популярен народен танц от различна фолклорна област, след което ще представи тънкостите на народното танцово изкуство на гостите на фестивала.

Нашите приятели от „Хранкооп“ ще разположат фермерски пазар, на който ще можете да се срещнете с производители на чиста и натурална храна от цялата страна.

Събитието е подходящо за родители с деца като за малките ни гости ще проведем семинар по приготвяне на палачинки с натурални фермерски продукти. Най-активните участници могат да участват в нашите игри и да си тръгнат с интересин награди.

Фестивалът „От фермата до трапезата“ се организира по проекта CAP Green Zone, който има за цел да повиши знанията на населението в големите градове за произхода на храната и за заложените планове новата Обща селскостопанска политика на Европейския съюз за стимулиране на зеленото земеделие и подкрепа за малките фермери.

Хранкооп е хранителен кооператив, обединяващ производители и потребители на чиста храна. Началото е през 2010 г. като неформална група, а от 2015 г. е регистрирана кооперация със 75 пълноправни членове и над 150 асоциирани. Основни дейности на организацията са фермерски пазари, кооперативни доставки, събития на тема чиста храна и устойчив начин на живот.

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери се в произхода на над 75 000 хранителни продукти.

Свързани публикации

Ден на отворените врати: Био орехи от Сортови семена ЕЛИТ

Ден на отворените врати: Био орехи от Сортови семена ЕЛИТ

Национална кампания Be Organic! Ви кани да вземете участие в отвореното събитие „Био фермите отварят врати: Био орехи от „Сортови семена – ЕЛИТ 2001“ ЕООД. Събитието ще се проведе на 10 октомври 2023 г. (вторник) от 11.00 до 15.00 часа и ще представи модерния цех за...

Приносът на стратегическите планове по ОСП за дългосрочната визия за селските райони на ЕС

Приносът на стратегическите планове по ОСП за дългосрочната визия за селските райони на ЕС

  ОСП предлага множество възможности за подпомагане на селските райони извън селскостопанските дейности. Става дума за инвестиции в неземеделски дейности и инфраструктурни проекти, подходът LEADER, и създаване на нови предприятия в селските райони. Близо 25...

По 7 интервенции ще кандидатстват лозарите, първият прием стартира на 16 октомври

По 7 интервенции ще кандидатстват лозарите, първият прием стартира на 16 октомври

  За преструктуриране и конверсия на лозя са осигурени над 21 млн. лева Утвърдени са правилата за прилагане на интервенциите в лозаро-винарския сектор, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023 – 2027 година. Това...